Technológia Transzfer

  • Magas TRL-en álló technológiák és szellemi termékek értékesítése
  • Megfelelő értékesítési, piacosítási modellek esetenkénti kidolgozása (technológia transzfer)
  • Technológia transzferre alkalmas technológiák azonosítása
  • Inkubáció: technológiák piacra vitelének menedzselése 

Medicinális Informatika Osztály Szolgáltatásai

Molekuláris rákdiagnosztika
A daganatos megbetegedések esetében egy-egy egészségestől eltérő sejtszintű folyamat leggyakrabban bizonyos génben, vagy génekben bekövetkezett mutációk következménye. Az érintett gének felderítésével képet kaphatunk arról, hogy a folyamat melyik eleme felelős az elváltozás kialakulásáért. Ha ismerjük a kiváltó okot, lehetőség nyílik az optimális – a folyamat hibás elemét célzó – személyre szabott terápia kiválasztására.
Bővebben...

 

Non-invazív embrió vizsgálat
A méhen kívüli megtermékenyítés során a petesejt és a spermiumok mesterséges, laboratóriumi körülmények között találkoznak, majd az embriót egy tápfolyadékban nevelik, és a sejtosztódás megindulását követően ültetik vissza az anyaméhbe, ahol a további fejlődése már természetes körülmények között zajlik. A sikeres terhesség esélyének növeléséhez a visszaültetésre váró embriók prenatális, azaz születés előtti genetikai szűrése elengedhetetlen.
Bővebben...

 

Mikrobiális összetétel meghatározás
A humán mikrobiomot akár 35.000 féle baktérium faj is alkothatja, amelyek közül a kitenyészthető fajok aránya mindösszesen 2%. A hagyományos módszerek így egyáltalán nem képesek detektálni, kimutatni adott minta esetében a mintára jellemző valós és pontos mikrobiális összetételt. A DNS szekvenálási technológia alkalmazásával, az ún. riboszómális DNS alapú mikrobiális összetétel elemzés sokkal pontosabb és gyorsabb vizsgálatokat erdményez.
Bővebben...

 

Kedves Látogató!

Székhely címünk megváltozott!

Új címünk: 1116 Budapest, Kondorfa u. 1.

Dear Guest!

Our Head office address has changed!

The new address is: 1116 Budapest, Kondorfa u. 1.