Szolgáltatások és tevékenységek

Szolgáltatások

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Magyarország vezető alkalmazott kutatóintézet hálózata. Állami tulajdonú intézeteink célja, hogy a hazánkban tevékenykedő vállalatok nemzetközi gazdasági jelentőségét növelni tudjuk az általunk nyújtott K+F szolgáltatások által.

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. kutatóintézeteinek K+F szolgáltatásai:
- új, hozzáadott értéket tartalmazó technológiákhoz segíti a hazai vállalkozásokat
- hazai és nemzetközi piacokon értékesíthető új, illetve továbbfejlesztett terméket, technológiát, szolgáltatást fejleszt
- a minőségbiztosítás által felismert problémákra a termelési rendszerbe illeszkedő megoldást ad
- jelenleg is használatban lévő technológiákat optimalizál, működésük során fellépő problémákat innovatív módon megoldja
- piacorientált kutatásfejlesztésben hatékonyan együttműködik

Széleskörű, hazai és nemzetközi szinten is ismert és elismert kutatóink, illetve kiterjedt kapcsolatrendszerünkkel stratégiai együttműködéseket építünk ki, megteremtve ezzel az aktív hídképző szerepet a hazai vállalkozások és a K+F szféra között.

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. magas szintű laboratóriumi szolgáltatásai, szoftvercentruma is elérhető hazai és külföldi egyetemi/akadémiai kutatócsoportok, illetve ipari partnerek számára. Stratégiai kutatási infrastruktúránkról, laboratóriumi szolgáltatásainkról és szoftvercentrumunkról bővebben itt olvashat.

 

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. kutatási szolgáltatásain felül szoros és interaktív kapcsolatot kíván teremteni a nemzeti, regionális, megyei innovációs rendszerek hazai szereplőivel. A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. HunOR Irodájának szolgáltatásait ingyenesen veheti igénybe valamennyi magyar kutatóintézet és KKV.

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási és Közhasznú Nonprofit Kft. alacsony rezsijű kiadó irodákat, raktárakat ad bérbe kezdő kutatással és fejlesztéssel foglalkozó vállalkozásoknak. Az állami inkubációs támogatás keretein belül az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:
- kedvezményes tárgyalóhelyiség-, és a teljesen felszerelt konferencia-terem (10-40 fő) alkalmankénti használata
- 24 órás portaszolgálat
- helyben postafiók
- bérelt-vonali internet, kedvezményes vonalas telefon
- meleg-büfé
- nagy teljesítményű fénymásoló-használat
- ingyenes parkolás

 

Tevékenységek

Magyarország legnagyobb és legsikeresebb alkalmazott kutatási intézményének, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-nek a célja a magyarországi vállalatok versenyképességének és hatékonyságának növelése sikeres innováció és technológia transzfer révén, szoros együttműködésben hazai és vezető külföldi partnerintézményekkel. Ezt a missziót különböző nemzeti és nemzetközi kutatási és fejlesztési projektek megvalósításával kívánjuk elérni.

 

K+F tevékenységünket az alábbi területekre koncentráljuk:

- Anyagtudomány, nanotechnológia és lézertechnológia

- Biotechnológia

- Információs és kommunikációs technológia

- Környezetipar

- Logisztika és ipari gyártástechnológia

- Mechanikai, fizikai, kémiai-analitikai méréstechnika

- Genomika

- Szabályozástechnika

 

Ezen célok megvalósítása során állami tulajdonú kutatóintézeteink hazai és külföldi megrendelőink számára – ez jelenleg több mint 200 vállalatot jelent - komplex tudományos és műszaki megoldásokat kínál a hatékonyabb és eredményesebb működésük elérése érdekében. Partnerintézményeink számára az „innovációs-híd” szerepét töltjük be alkalmazott kutatás-fejlesztési és technológia transzfer tevékenységen keresztül.

 

Kutatási tevékenységeinken felül a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. támogatja az EU és más nemzetközi K+F+I programokban való intézményi részvételt, nemzeti szinten koordinálja az EURAXESS kutatói mobilitási programot, valamint országos hatókörrel végzi a Brüsszeli KFI HunOR Iroda működtetését és szakmai vezetését a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felügyelete alatt.

 

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenységi körébe tartozik a kis- és középvállalkozások állami inkubációs támogatása is. Alacsony rezsijű kiadó irodákat, raktárakat adunk bérbe kezdő kutatással és fejlesztéssel foglalkozó vállalkozásoknak.

 

A Bay Zoltán Nonprofit Kft. 2014-től Társult-non profit tagja az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének.

 

Együttműködő partnerünk:

 

további partnereink:

 

« vissza

Kedves Látogató!

Székhely címünk megváltozott!

Új címünk: 1116 Budapest, Kondorfa u. 1.

Dear Guest!

Our Head office address has changed!

The new address is: 1116 Budapest, Kondorfa u. 1.